Különleges hívójelek kérelmezése.

Írta: Magyar Rádióamatőr Szövetség. Beküldve: Hírek

Érvényes 2014. február 10.-től kezdődően.

Különleges hívójelek kérelmezése előtt ajánlott tanulmányozni a 15/2013 (IX.25.) számú NMHH rendelet vonatkozó előírásait.

A fenti rendelet a különleges hívójel kérelmek kapcsán kötelezően tartalmazza a nemzeti érdekvédelmi és érdek-képviseleti szerv véleményezési jogát! A MRASZ véleményezése nélkül beadott kérelmek nem kerülnek elbírálásra! A véleményezés nem örök érvényű, csak az adott engedély lejártáig érvényes!

 

A különleges engedélyek megújítása során ismételten meg kell kérni azt és csatolni kell. Ide tartoznak a versenyhívójel kérelmek is.

A rendelet a 12.§ 5. pontjában 4 karakteres versenyhívójelet határoz meg.
Egy természetes személy részére csak egy darab 4 karakteres versenyhívójel kérelmet támogat a MRASZ.
Jogi személy közösség versenyállomásnak megjelölt, egymástól eltérő telepítési helyenként csak egy darab 4 karakteres hívójel kérelmét támogatja a MRASZ.
A kérelmezőnek nyilatkoznia kell, hogy tudomásul veszi az érvényességi időre vonatkozó MRASZ ajánlást, valamint arról, hogy a versenyhívójel megszerzését követően részt vesz országa nemzeti és nemzetközi rádióforgalmi bajnokságain.

Rövidhullámon (HA-OB, YL-OM, HA DX), vagy URH-n (HG-OB, Magyar Kupa, HA VHF-UHF-SHF) versenyeken.

Figyelem!

 

Mint már számtalanszor felhívtuk rá a figyelmet:

A 15/2013 (IX.25.) számú NMHH rendelet a különleges hívójel kérelmek kapcsán kötelezően tartalmazza a nemzeti érdekvédelmi és érdek-képviseleti szerv véleményezési jogát! A MRASZ véleményezése nélkül beadott kérelmek nem kerülnek elbírálásra! A véleményezés nem örök érvényű, csak az adott engedély lejártáig érvényes!

Az NMHH illetékesétől kapott tájékoztatás szerint a következő kérelmekhez nem csatoltak MRASZ ajánlást, így azok feldolgozása sem kezdődhet meg:

HG1PNY
HG2PVV
HG40FF

00