HG8WJ SK

Írta: MRASZ. Beküldve: Hírek

Sajnálattal tudatnom, hogy Pribelszki György (HG8WJ, Szarvas) életének 76. évében elhunyt, hangja már csak az égi éterben szól...

Temetése 2015. 05. 21-én 11 órától, Szarvason az Új temetőben lesz.
Életében sokat tett a rádió amatőr világban- lásd -Országos találkozó Szarvas.

Köszönettel: Dzsuláné Janurik Krisztina

 


Pribelszki György HG8WJ

Gyuri amatőrtársunk életútja az elektroműszerész szakképesítés megszerzése után a helyi Vas- és Fémipari KTSZ-ben indult, MEO-s beosztásban. Ezek után „GELKÁS” évek következtek Mezőtúron, majd visszatért Szarvasra, az Óvóképző Intézetbe. Itt a kollégájával zártláncú TV stúdiót üzemeltetett a nyugdíjba vonulásáig. Tovább dolgozott a BAREX és a GEOMARK Kft-knél, hőközpontokat, víztornyokat felügyelt betegsége súlyosbodásáig.

A hetvenes években a helyi rádiós élet megszervezésével indult rádióamatőr tevékenysége. Akkori hívójelként: HG8KWJ, HA8KAD, HG8KQM szerepeltek. Még ma is szívesen emlékezünk Gyuri barátunk R20-as rádióállomásra szervezett gyakorló rókavadász oktatására!

Az ő nevéhez fűződik a Szarvasi Rádiósok szervezésében 1983-84-ben augusztus utolsó hétvégéjén megtartott Körös-parti találkozó, amellyel hagyományt teremtett. Évről-évre egyre nagyobb országos elismertséggel szervezte a következőket. A sok-sok baráti kapcsolata is innen származott.

Sokat kirándult az országban és hazánkon kívül is, szívesen túrázott családjával. Ilyenkor is magával vitte rádióját, folyamatosan kereste partnereit, ismerőseit, összeköttetéseket létesített.

Hobbija volt még a fotózás, sok-sok különleges témát kapott lencsevégre tájakról, a természetből.

Főként URH átjátszókon, szimplex csatornákon forgalmazott, a Rádióklub alkalmankénti kitelepülését szívesen segítette. Szakmai felkészültségével, amatőr rutinjával, jó tanácsaival önzetlenül segítette barátait, akik hozzá fordultak kérdéseikkel.

 

Emlékét kegyelettel megőrizzük, nyugodjék békében.

 

Összeállította: HA8IF - Zoli, HG8YKO - Gabi, Hegedűs Éva, Rádió Szarvas 

 

00