Munkák a Királyhelmec utcában

Írta: Magyar Rádióamatőr Szövetség. Beküldve: Hírek

"Kedves MRASZ tagok!

A Szövetség Budapest III. kerület Királyhelmec utca 9 sz. alatti új székházának felújítása lényegében megtörtént.
A nagyobb volumenű munkák mellett azonban van még - és lesz is mindig - bőven tennivaló. Ezek olyan kisebb jelentőségűek, amelyek elvégzéséhez a segítségeteket kérjük. Egy felsorolásban összegyűjtöttük a közeljövőben általunk még elvégzendőnek gondolt feladatokat.

Amikor egy munka elkészült, akkor kihúzzuk a listából. Aki úgy gondolja, hogy szívesen segít egy-egy feladat megoldásában, az jelentkezzen a titkárságon, hogy egyeztetni tudjunk.

Köszönettel! HA7PL"


Munkák a Királyhelmec utcában:

1 Utcafronti kerítés festése. Kb. 12-15m hosszan vas- tartó és faelemek. A fém kezd rozsdásodni, a fa repedezni. Lehetséges, hogy érdemes lenne leszerelni és megcsiszolni. A nagyon rosszakat cserélni.

2 Fém korlátok festése. Nincsenek rossz állapotban, amelyiket és ahol éri a nap ott kibukkanó vakrozsda van, de alapvetően fed a régi festékréteg. Bejárati lépcsők mellett, erkélyen, pince fölött.

3 Antennatorony festése. Rosszabb állapotban van, mint a korlátok, de még kezelhető. A szerkezeten a csőalkatrészeket az alsó végüknél ki kellene fúrni. (van, amit már szétnyomott a fagy)

4 Antennatornyon kardántengely cseréje. Vasas meló, az antennatartó és az alatta lévő forgatót (HAM4) összekötő kardán elég nagyot kotyog. Ez idővel szétráz valamit. Valami féltengely van benne nagy vasakkal megtoldva. A forgatóban túl kicsi a cső, vagy rúd, ami bemegy, a forgató nem fogja meg rendesen. Ez vasas szakmunka.

5 Belső fakorlátok megerősítése. Vannak olyan korlátrészek, amik mozognak, szétszáradtak. Ránézésre az egymás melletti részek összecsavarozásával és a lépcsőhöz való csavarozással örökössé tehető. Kell hozzá valamennyi faanyag, 2-10 cm-es hézagokba, csavarok, szakértelem.

6 Kertgondozás, ami fűnyírást jelent elsősorban. Van 2 fűnyíró, de mintha nem lenne... Egy izmosabb fűnyíróval és motoros kaszával csodát lehet tenni. Természetesen ez egész évben feladat.

7 Építkezésről megmaradt (pár évtizedes) téglák, törmelékek elszállítása, vagy egy helyre rakása.

8 Antennatartónak 1 db új kikötési pont készítése.

9 Kerti kútra lezáró fedél készítése fából, vagy vasrácsból.

10. Villámhárító telepítése az épületre.

11. A toronyról jövő koax és a tartósodrony bekötése a levezetőbe.

12. Áramvédő relé (30 mA, 3 fázis) telepítése az elosztószekrénybe.

13. Emeleti erkélykorlát deszkáinak cseréje. (kb 1,5 méter szélességben)

14. A tanácsterembe világítás vásárlása / telepítése (4-6db 2x40 W falon kívüli tükrös armatúra)

15. Érintésvédelmi felülvizsgálat készítése az ingatlanról.

16. Az előszobatükör feletti lámpatest cseréje.

17. Alkonykapcsolós LED-es lámpatest telepítése a szövetség táblája fölé.

Amire szükség lenne az állomáshoz: Kis méretű antennaforgató 1 db URH antennához. RH/URH SWR-mérő

00