Meghívó

Írta: Magyar Rádióamatőr Szövetség. Beküldve: Hírek

Meghívó

2015 május 27. (szerda) 16 óra
Hely: BME TMIT I.ép. B.szárny 210. terem 1117 Budapest, Magyar tudósok krt. 2.

A Vételtechnikai és a Kábeltelevíziós Szakosztály valamint a Médiaklub meghívja az érdeklődőket az alábbi, közreműködést igénylő előadásra, melyen egy internetes rádiót építünk, mint egykor elődeink építették első detektoros rádiójukat.

„Detektoros Internet rádió építése”

 

Számítógépen működő IP-s alap rádióvevő bemutatása. Hasonlítsuk össze képességeit a detektoros rádió működésével és szolgáltatásaival! Vételi paraméterek, hálózat- és térjellemzők, alkatrész igény, szerszám igény, fogyasztás… na és a szolgáltatások.

Mi kell ma a rádióépítéshez? A detektoros IP rádió szoftverének felépítése belülről. Melyik „alkatrész” mit csinál? Hogyan hangolunk, hogyan keresünk új adót. Építsünk bele hangrögzítőt! Mindenki hazaviheti vagy letöltheti, saját maga részére, az előadáson készített rádiót.

Kérjük a résztvevőket, hogy mintának hozzák magukkal saját készítésű vagy antik detektoros rádiójukat, hogy azokat is be tudjuk mutatni. Akinek a méret miatt segítségre van szüksége, segítünk a be- és visszaszállításban, csak írjanak a lenti e-mail címre. Egyben kipróbáljuk Ustream előadói készletünkhöz tartozó közönségmikrofonunkat is, így résztvevőink a saját helyükről is tudnak jól hallhatóan kérdezni és hozzászólni.

Előadó:
dr.Darabos Zoltán (COMPU-CONSULT Kft)

Az előadás Internet rádió I – II. előzményei felkészülésképpen megtekinthetők és meghallgathatók a http://www.hte.hu/kabeltelevizios-szakosztaly honlapon. Az előadást az interneten élő adásban közvetítjük. Csatlakozzon a helyi vagy távoli résztvevők közösségéhez a ustream.tv honlapon, annak keresőjébe hte/compu -t beírva! Kérdése van? Segítünk a felkészülésben: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., Skype: szolgaltatasminoseg.hu

Házigazda: dr.Darabos Zoltán”

Kérjük a résztvevőket, hogy mintának hozzák magukkal saját készítésű vagy antik detektoros rádiójukat, hogy azokat is be tudjuk mutatni

Tőlünk az 5BLK fog menni, viszi magával azt a kis korabeli detektorost, amit HA5YI adományozott a MRASZ-nak!

00