Gyorstávírász világbajnokságra utazó magyar csapat edzőtábora.

Írta: Magyar Rádióamatőr Szövetség. Beküldve: Hírek

EdzőtáborAugusztus utolsó hétvégéjén szintfelmérő edzőtábort tartott a gyorstávírász világbajnokságra utazó magyar csapat. Az esemény a MRASZ új, Királyhelmec utcai székházában került megrendezésre. Az elmúlt hónapokban az ingatlan sokat szépült az itt folyó szorgalmas munkának köszönhetően, így kiváló helyszínnek bizonyult.

Régi igény a versenyek előtti közös edzés, azonban már a versenyekre való, önköltséges utazás is sokba került. Az edzőtáborozás intézményére csak az idősebbek emlékeznek, a fiatalabb résztvevőknek ez új, de rendkívüli élménynek bizonyult.

A kiutazó csapaton kívül Gálfi Csaba jött el Siófokról. Remélhetőleg sikerült pár új fogást tanulnia a gyakorlottabbaktól, és motiváltan vághat neki a munkának, mellyel később ő is az "utazó" csapat tagja lehet. Nem utolsó sorban megismerte a leendő csapattagokat, akik várják vissza legközelebb is.

 

A rendelkezésre álló idő csodatételre már nem volt elegendő, hiszen csak egy teljes nap állt rendelkezésre (az éjszakákat nem számítva) a közös gyakorlásra. Ennek ellenére sok apró, bár lényeges dologra fény derült, amelyek javíthatók a hátralévő pár napban.

Tomi (HA8RT) tartott egy remek összefoglalót a Morse Runner (MR) rejtelmeiről, amit később pár lényeges információval Fecó (HA8KW) is kiegészített. A délelőtti gyakorlás közben Laci (HA3NU) mindenki morze adását meghallgatta, és kiértékelte a csapattagok számára. Ezalatt javában folyt a munka: minden versenyző egyénileg gyakorolt, MR-t és vételt.

A kertben elfogyasztott ebéd után nem egy jó kis alvás jött, hanem a csapat ott folytatta a munkát, ahol ebéd előtt abbahagyta. Estére népszerű lett az adásgyakorlás az Andrei Bindasov-féle adás ellenőrző programmal, melyet a világbajnokságon is alkalmazni fognak a bírók. Nagyon fontos lenne, hogy nemzetközi versenyre esélyes gyorstávírászok közül mindenki ezzel gyakoroljon annak érdekében, hogy ne a versenyen szembesüljön először az értékelés miatti esetleges buktatókkal. Ez az eredményesség szempontjából nagyon fontos.

A kertben készült és fogyasztott közös vacsora után (TNX HA8KW) is voltak, akiknek maradt energiájuk gyakorolni.

Külön köszönet illeti a MRASZ titkárság dolgozóit, Marikát és Lacit, akik mindenben a segítségünkre voltak a hétvégi időpont ellenére.

Kellemes, munkával töltött hétvégét tudhatunk magunk mögött. A hely nagy lehetőségeket rejt, igyekszünk élni vele.

Végezetül álljon itt az utazó csapat névsora:

A: Molnár Léna HA6-0110
B: Buza Tamás HG3064
C: Szekrényesi Gréta HG3044
D: Varró Tamás HA8RT
E: Illés Evelin HA3EVI
F: Tóth Patrik HG3036
G: Kiss Andrea HA7YB
H: Provics Ferenc HA8KW
I: Lakatos László HA6OL
Kísérő: Molnár Csaba HA6PX

Csapatvezető, nemzetközi bíró: Weisz László HA3NU

Pár fotó:

00