Magyarázat a versenybizottság döntéseihez a 2016-os RH-OB versennyel kapcsolatban, javaslatok a jövőre nézve

Írta: Magyar Rádióamatőr Szövetség. Beküldve: Hírek

A versenybizottság először április 27-én adta ki a végleges eredménylistát. Ezután új információk jutottak a birtokunkba, amelyek alapvetően befolyásolták az eredményeket. A lista a honlapról levételre került és a bizonyítékok átvizsgálása, információk gyűjtése után a mostani új sorrend alakult ki.

A bizottság átsorolásokat hajtott végre a versenyszabályzat alábbi pontjai alapján a következőkért:

A "MRASZ RF Versenyszabályzata" 1.4, 1.6, 7.13 pontok alapján a rossz kategóriában indulókat a megfelelő kategóriába sorolta át.

HA9OZD , HA3XYL - Közösségi állomás MRASZ-tag.   NYM-ből MULTI-OP.

HA8IE - MRASZ-tag. NYE -ből F.

HA90MRC Egyesület, nem MRASZ-tag. NYE-ből NYM-ba.

A bizottság "Értékelésből Kizárt, azaz DQ" kategóriába sorolt állomásokat ahol a fellelt felvételek és a beküldött jegyzőkönyvek tartalmában ellentmondás van.

HA0LC, HA0DU, HA0HV, HA0IM

A RH-OB versenykiírása elavult. Az verseny a jelenlegi szabályok alapján nem alkalmas arra, hogy a magyar rádióamatőrök számot adjanak forgalmi tudásukról, technikai felkészültségükről.

A Rádióforgalmi Versenyszabályzat több ponton kiegészítésre, módosításra szorul. A Versenybizottság összegzi a tapasztalatokat és javaslatot nyújt be az Elnökségnek a versenykiírás, a versenyszabályzat és az értékelési elvek módosítására.

2016.május 22.                                                                                               Versenybizottság

00