Tedd meg Magadért! Mindenki a Margitszigetre!

Írta: Magyar Rádióamatőr Szövetség. Beküldve: Hírek

Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot? Ehhez a jelmondathoz kapcsolódóan Budapest Főváros Önkormányzata, valamint a FŐKERT Nonprofit Zrt., „Tedd meg Magadért!” címmel idén is megszervezte immár negyedik alkalommal nagyszabású, környezettudatos családi-és sportnapját. A rendezvény Tarlós István Főpolgármester Úr fővédnökségével 2016. május 21-én, a Margitszigeten került megrendezésre.

Tedd meg magadért

A rendezvényt Szalay-Bobrovniczky Alexandra humán főpolgármester-helyettes és Sidó Szabolcs városigazgató nyitották meg.

A rendezvény célja, hogy erősítse az „én városom” életérzést, valamint fel kívánta hívni a figyelmet: a városi tér mindenkié! Közösen használjuk, alakítjuk, élvezzük az általa nyújtott előnyöket és éppen ezért közösen is kell tennünk zöldfelületeink, tereink szépségéért, megóvásáért.

 

A rendezvényen bemutatkoztak Budapest közművállalatai is, akik mind stratégiai céljuknak tűzték ki a fenntarthatóságot, a környezettudatos személet terjesztését és természetesen az edukációt.

A Budapesti Sportszövetségek Uniója szervezésében lehetőségünk nyílt, a rádióamatőr tevékenység bemutatására. A MRASZ Budapesti Szövetségének képviseletében, a Tungsram, az Elmű, a Puskás, a Ganz, és az egyelőre még a szövetségi kereteken kívül tevékenykedő HA5KRC Rádióklub tagjaiból verbúválódot kis csapat részt vett e kiemelt fővárosi rendezvényen. A fókuszban a legsportosabb szakágunkat, a rádiós tájékozódási futást állítottuk, szép számmal voltak, akik sikeresen megtalálták a „rókát”. A rendezvény alapgondolatához csatlakozva az „ÉLŐBOLYGÓNK” kvízt ki lehetett tölteni standunkon.

A rádióamatőr sátorban kiállítottuk a HG225 MORSE diplomát, Samuel Morse életéről egy rövid kvízjátékot is részt vehettel látogatóink. HA5BLK, Sanyi jóvoltából LED diódás dobókockát forraszthattak a kicsinyek, az egyik legügyesebb, francia-magyar anyanyelvű kisfiú csupán 4! évesen nagy-nagy izgalommal és kézügyességgel alkotott, öröm volt nézni.

Volt 70 cm-es rádiózás is, vendég rádióamatőrök is érkeztek szép számmal. A Margit sziget rendkívül jó hely tevékenységünk népszerűsítésére, sok külföldi is meglátogatott minket. Beszéltünk egy észak-ír házaspárral, vagy négy francia turistával, nagyra értékelték a hazájukból érkező QSL lapokat.

A verőfényes májusi szombat hamar eltelt, sajnos rövidhullámú készüléket nem vettünk magunkkal, de lesz még ilyen lehetőségünk, minden bizonnyal! HA5BLK, Sanyi a facebook oldalunkra is feltett egy rövid ízelítőt a nap történéseiből.

Hajrá a következő feladat, május 27-án, pénteken kezdődik a XVIII. Nagy Sportágválasztó, ahonnan HG5SPORT hívójellel fogunk rádiózni!

Várjuk a kedves amatőrtársakat is, valamint minden érdeklődőt!

73&88

HA5BA

00