HA6VS - Nekrológ

Írta: Magyar Rádióamatőr Szövetség. Beküldve: Hírek

A Gyöngyösi Vak Bottyán Rádióklub
megrendülten tudatja mindazokkal, akik ismerték, hogy

ha6vs
Hammer Péter
HA6VS


78 éves korában végleg letette a billentyűjét. A 60-as évek közepén kezdett érdeklődni a rádiózás iránt, tanult meg morzézni, tett rádióamatőr vizsgát. 1969-ben kapta meg egyéni adóengedélyét. Évek múlásával generációknak adta tovább szakmai ismeretét, tudását,
rádiózás szeretetét, és mindezeket játékosan.
Midig jó volt vele egy társaságban lenni, könnyedséget, vidámságot varázsolt közénk. A másik hobbija a zenélés, éneklés volt. Elektronikus hangszerén szívesen játszott összejöveteleken, kitelepülések alkalmával. HA6QD – Pista - 70. születésnapján rendezett kerti bográcsos összejövetel alkalmával is játszott. Csendes, nyugodt környezetben lakik Pista, másnap húzta is a nyakát, hogy mit szóltak a szomszédok a csendháborítás miatt Szemrehányás helyett azt kifogásolták, hogy korán hagytuk abba a zenélést, szívesen hallgatták volna még.
Mindene a távírózás volt. E-mailt is morze jelekkel írt. Fiataloknak mondta, hogy milyen távíró összeköttetés már az, hogy csak az F1, F2 gombokat kell nyomogatni. "Péter - hát amikor Te felállsz a zenegéped mellől és az játszik tovább...." mondogattuk. Észre sem vesszük és mindenhová begyűrűzik a technika.
Igen kreatív ember volt, aki állandóan csinált, kitalált valamit. Tette ezt 5 fia és 17 unokája mellett is. Ha feladat volt soha sem azt kereste, hogyan lehet kibújni alóla, hanem fogjuk meg és csináljuk. Ez az életszemlélet kisugárzott a környezetére is. Köszönjük, hogy a rádió klubban együtt tevékenykedhettünk Veled.
Igazi közösségi emberként tiszteltük Pétert.

Emlékét kegyelettel megőrizzük.

00