RF-WD rádióforgalmi verseny.

Írta: Magyar Rádióamatőr Szövetség. Beküldve: Hírek

RF WD 2017 K1Április 18.-án ünnepeljük az amatőr rádiózás világnapját.
Ebből az alkalomból a szövetség RF-WD néven rádióforgalmi versenyt hirdet.
Célja: megemlékezés az amatőr rádiózás világnapján, a barátság erősítése a hazai rádióamatőrök között.
Ideje: április 18.-án 15.00 UT-tól 16.59 UT-ig.

Résztvevők: minden érvényes rádióengedéllyel rendelkező, hazánk területén tartózkodó hazai, valamint külföldi rádióamatőr, aki a versenykiírásban leírtakat elfogadja.

Kategóriák:  SO – egyéni rádióamatőrök (csak összesített);
                   MO - közösségi rádióamatőrök (csak összesített).

Sávok: 40 és 80 méter, figyelembe véve az IARU Region 1. sávfelosztásra vonatkozó ajánlásait. A DX sáv-szegmensekben hívás-kezdeményezéssel (CQ) az aktivitási versenyzés nem megengedett.

Adásmódok: távíró (A1A), távbeszélő (A3J).

Hívás: CQ HA és az állomás hívójele.
Aktivitási verseny-összeköttetés: csak közvetlen módon, hazánk területén tartózkodó állomások között létesített összeköttetések érvényesek. Mindenki dolgozhat mindenkivel sáv- és üzemmód-váltási korlátozás nélkül. Ugyanazon állomással sávonként és üzemmódonként egy-egy összeköttetés létesíthető.

Riport: RS(T) + folyamatos sorszám 001-el kezdődően sáv-és üzemmód-váltástól függetlenül.

Pontozás: minden hibátlanul naplózott összeköttetés 1 pont.

Szorzók: nincsenek.

Végeredmény: a naplózott összeköttetések után járó pontok összege.

Megjegyzés: adott összeköttetés után a pont levonásra kerül, amennyiben a naplózott partner-hívójel (adott sávon és üzemmódban) legalább másik három jegyzőkönyvben nem szerepel, vagy a vett hívójel, riport hibás, illetve a naplózott összeköttetések közötti időeltérés meghaladja a 2 percet.

Értékelés: értékelésre kerül minden jegyzőkönyvet küldő rádióamatőr állomás.

Jegyzőkönyv: prioritással készüljön CABRILLO, vagy TXT fájl formátumban, mely elküldhető postai úton, illetve e-mail-ben, csatolt fájlként.
Postázási határidő: az aktivitási versenyt követő 15. nap (postabélyegző, illetve e-mail dátum szerint).
Postai cím: 1037 Bp. Királyhelmec u 9.
Email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  Az e-mail fejlécében fel kell tüntetni a verseny nevét, hívójelet, kategóriát, pl: RF-WD HA3DX MO.

Eredményhirdetés: a verseny végeredménye a versenyt követő 60 napon belül közzétételre kerül a MRASZ honlapján (www.mrasz.hu)

Díjazás: minden értékelhető jegyzőkönyvet küldő rádióamatőr emléklapot kap, amely elektronikus úton letölthető az eredményjegyzékből. A két kategória I-III. helyezettjei a MRASZ Gála keretein belül vehetik át az érmeket és okleveleket."

00