A IV. Tatai Nagy Sportágválasztón

Írta: Magyar Rádióamatőr Szövetség. Beküldve: Hírek

sportagvalaszto 2017Több mint 35 sportágat próbálhattak ki a látogatók május 12-13-án, az Olimpiai Központban, a negyedik alkalommal megrendezésre kerülő TATAI NAGY SPORTÁGVÁLASZTÓN. 

A Tatai Olimpiai Központba pénteken, az oktatási intézmények számára fenntartott napon az óvodás, általános iskolás és középiskolás gyermekek ismerkedhettek meg a Tatán és környékén megtalálható egyesületekkel. Szombaton a családok, egyéni látogatók napján is nagy volt az érdeklődés, külön öröm számunkra, hogy sok esetben találkoztunk olyan gyermekkel aki pénteken az iskolával látogatott el a rendezvényre és az élményt szerette volna megosztani a szülőkkel is, így szombaton már közösen érkeztek a programra.

Sportágunkat a nemrégiben alakult Gerecse Rádióklub csapata képviselte.

Rövidhullámú és URH (FM) rádióállomással települtünk ki a helyszínre. A HA2TAT közösségi hívójellel voltunk hallhatók az éterben. A gyerekek megismerkedhettek a rádió forgalmazással, morze adás-vétellel, valamint kipróbálták a rádiós tájfutást is. 5 adót helyeztünk el a közeli terepen és a vevőkkel megkereshették azokat. Ezen felül a klasszikus szembekötős irányméréssel is rálelhettek a helyes irányra.

Krajcár Lajos

HA2QW

00