YOTA UK 2017 pályázati kiírás

Írta: Magyar Rádióamatőr Szövetség. Beküldve: Hírek

UK17Az IARU (Nemzetközi Rádióamatőr Szövetség) és az RSGB (Radio Society of Great Britain) rendezésében idén nyáron is rádióamatőr táborba invitálják a 15 és 26 év közötti fiatal rádiósokat. A tábor során interaktív programok segítségével szerezhetnek új ismereteket, egyúttal tagjaivá is válhatnak a dinamikusan növekvő nemzetközi YOTA-csapatnak. (www.ham-yota.com)

A programok között szerepel a GB17YOTA állomás működtetése, rádió építés, betekintés a nagy-britanniai vizsgakövetelményekbe, rádiós tájfutás, antennaépítés és még sok más.

A tábor ideje: 2017. augusztus 5-12.
A tábor helyszíne: Gilwell Park, Chingford, Waltham Abbey, London, E4 7QW
Költségek: díjmentes
Utazás: repülővel, Budapest Liszt Ferenc Repülőtér – London Luton Airport (várhatóan a Magyar Rádióamatőr Szövetség által támogatott)

A magyar csapat 3 emberrel képviseltetheti magát. A magyarországi YOTA koordinátor – Tomi HA8RT – idén az érdeklődők számára nyílt jelentkezési lehetőséget kínál, elbírálás a következők alapján.

Angol alapszintű kommunikációs nyelvismeret és természetesen a rádióamatőrködés legalább egy szakágában való érdeklődés elengedhetetlen. A táborhoz MRASZ-tagság, mint az IARU egyik tagszövetségében érvényes tagsági viszony kötelező.

Előnyt jelent ezen túl:

  • rádióamatőr adóengedély és/vagy
  • az adott szakágban folyó bajnokságokon, versenyeken való eredményes részvétel és/vagy
  • ajánlás saját rádióklubtól, avagy rádióamatőr engedéllyel rendelkező „mentortól”

Jelentkezés és további információ: ha8rt(kukac)mrasz(pont)hu

Jelentkezési határidő: 2017. június 1.

Jelentkezés formája: a fenti szempontok szerinti motivációs levél.

00