Beszámoló a 14. Gyorstávírász világbajnokságról.

Írta: Magyar Rádióamatőr Szövetség. Beküldve: Hírek

hst fb hun v1A Magyar Rádióamatőr szövetség Esztergomban rendezte a 14. Gyorstávírász világbajnokságot szeptember 8 és 12-e között. A pályázat benyújtása, az eszközök beszerzése, helyszínek kiválasztása majd a tényleges verseny megrendezése mintegy másfél éves munkát adott a szervezőknek.

Esztergom városa mintegy 160 rádióamatőrt látott vendégül. Versenyzőket, bírókat, önkénteseket, szövetségek küldötteit, látogatókat. Fontos volt számunkra, hogy a versenyhez kapcsolódó minden részletet egységes egészbe próbáljuk gyúrni. Ez a törekvésünk szinte minden területen eredményre vezetett. A Portobello Hotel remek bázisként üzemelt, a közelben lévő iskolák az Eurokt Akadémia és az Árpádházi Szent Erzsébet Gimnázium biztosították a nagyobb tereket igénylő helyiségeket és Esztergom város kínálta a méltó történelmi helyszínt mindezekhez.

Rendezőként örömmel töltött el bennünket, hogy sok ismerős és ismeretlen rádióamatőr és nem rádióamatőr jelentkezett önkéntesnek, dolgoztak a közös siker reményében. Álljon itt egy lista azokat felsorolva akik a szervezésben és a lebonyolításban szerepet vállaltak:

 HA1AG  HA1TNX          HA2NW        HA2UF HA2QE HA3NU
 HA3OU   HA5JI  HA5LC  HA5OV HA5TI HA5XA
 HA6OI  HA7PL  HA7RY  HA7UI HA7WEK HA8LNN
 HA8RT  HA9AX  Z32TO               Balázs Sándor    Kreisz Zoltán         Papp Miklós
 Somfai György           

Fontos kiemelni a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság valamint Esztergom város képviselőtestületének sport és kulturális bizottságát akik oroszlánrészt vállaltak  a világbajnokság támogatásában. Természetesen rajtuk kívül is sok támogatónk volt akik mindannyian megtalálhatók a rendezvény honlapján.

Köszönjük mindazoknak akik segítettek, támogattak bennünket. Ezzel a csapattal bátran lehet más hasonlóan komoly munkát igénylő feladatokat vállalni amelyek öregbítik a magyar rádióamatőrök hírnevét.

Rendezvényünk honlapján sok képet és érdekességet találtok. Az összes anyag megjelentetése még pár napot igénybe fog venni.

Holop Attila HA2NA, Molnár Csaba HA6PX

Weboldal: http://www.hst2017.org

Fotógaléria: http://hst2017.org/hu/foto-galeria

 

00