Félidejéhez ért a YOTA hónap.

Írta: HA8RT. Beküldve: Hírek

Gold awardFélidejénél tart a 2017 évi decemberi YOTA-hónap. Akinek van lehetősége, és teljesíti a legfőbb feltételt, hogy 26 évnél nem idősebb, még jelentkezhet az aktivitásra.
Bár elszomorító, hogy több utánpótlással foglalkozó klub elzárkózott a részvételtől, inkább azt emeljük ki, hogy vannak lelkes fiataljaink, akik nap nap után odaülnek a rádió mellé és hirdetik, hogy jön a következő nemzedék. Külön köszönet illeti azokat a tapasztalt OM-eket, akik időt és energiát nem kímélve tanárként, szülőként támogatják a fiatalokat, terelgetik Őket az éter hullámain.

Az idén két magyar hívójel hallható: HG0YOTA és HA6YOTA. Előbbit HA1NR, HA3KFL, HA5KFZ és HA6KVC aktiválták eddig fiatal operátorokkal. A gyenge terjedés és a több helyen fennálló antennaproblémák mellett eddig összesen 650 QSO-t naplóztak a diplomavadászok nagy örömére. A HA6YOTA: HA6AA és HA8RT operátorokkal 1350 QSO-nál jár.
Még pár nap és megkezdődik a téli szünet az iskolákban, a karácsonyi szabadságolás a munkahelyeken. A lehetőség adott, hogy bárki tulajdonosa legyen a 2017-es YOTA diplomának.

00