HA YL-OM VERSENY 2018.

Írta: Magyar Rádióamatőr Szövetség. Beküldve: Hírek


Rendezője: a Magyar Rádióamatőr Szövetség megbízásából a MRASZ YL bizottsága.

Célja: a női rádióamatőrök köszöntése a nemzetközi Nőnap alkalmából, minősítési pontok megszerzési feltételeinek megteremtése és a HA YL AWARD diploma megszerezhetőségének megkönnyítése.

Ideje: minden évben Március 8-hoz legközelebb eső hétvégén, 2018. március 11. Vasárnap URH 13.30-14.30 UT RH 14.30-16.00 UT (helyi idő szerint URH 14.30 –15.30 RH 15.30–17.00).

Résztvevők: minden érvényes adóengedéllyel rendelkező hazai és magyarul beszélő külföldi rádióamatőr, aki a versenykiírásban leírtakat elfogadja.

Kategóriák: YL állomások rövidhullámon
OM állomások rövidhullámon
YL állomások ultrarövidhullámon
OM állomások ultrarövidhullámon
SWL

 

A versenyben csak egykezelős állomások kerülnek értékelésre. Kollektív állomás hívójelével is indulhat egykezelősként versenyző, sőt ugyanazon klubállomásról több egyéni versenyző is indulhat. Ebben az esetben az operátorok külön-külön küldjenek jegyzőkönyvet. A kollektív állomásokon a versenyzők az ellenőrzőszámuk és nevük alapján különböztethetők meg. Egy operátor csak egy hívójelet használhat.
Frekvenciák: Rövidhullámon: (80m) J3E (SSB) 3.600-3.720 MHz
Ultrarövidhullámon: (2m) J3E (SSB): 144.150 – 144.390 MHz F3E (FM): 145.200 – 145.575 MHz
(kivéve 145.500) figyelembe véve az IARU Region 1. ajánlásait.

Adásmódok: J3E (SSB), F3E (FM) – magyar nyelven Egyéb- illetve vegyes üzemmódú összeköttetések érvénytelenek.

Hívás: CQ OM illetve CQ YL.

Ellenőrzőszám: RS + az adóengedély kora (egy kétjegyű szám, amely jelzi, hogy hány évvel ezelőtt kapta az adóengedélyét) (kollektív állomások operátorainak az első összeköttetésétől eltelt évszám) + az operátor keresztneve
Pl: 5901 Kata

Pontozás: YL-OM vagy YL-YL összeköttetés 5 pont. OM-OM összeköttetés 1 pont.
Ugyanazzal az állomással rövidhullámon és ultrarövidhullámon is pontozható 1-1 összeköttetés.
Csak az, az összeköttetés értékelhető, amelyről az ellenállomás legalább 5 összeköttetésről küld jegyzőkönyvet vagy kontroll listát. Pont levonásra kerül az, az összeköttetés, amelyben a naplózott partner-hívójel (adott sávon és üzemmódban) legalább másik három jegyzőkönyvben nem szerepel, vagy a vett hívójel, név, riport hibás, illetve a naplózott összeköttetések közötti időeltérés meghaladja a 3 percet.

Megfigyelőknek: Egy állomás sávonként maximum négy alkalommal naplózható, de közvetlenül egymás után max. kétszer.

Végeredmény: az elért pontok összege. Pontegyenlőség esetén az érvényes YL QSO-k száma dönti el a helyezési sorrendet.

Jegyzőkönyvek: Beküldhetők: E-mailben csatolt fileként. Elfogadjuk a bármilyen jegyzőkönyvvezető programmal készült ADI, CBR, CSV filet. .Ajánlott az EDItor jegyzőkönyvvezető programmal, készült ADI kiterjesztésű file. (letölthető http://cqbp.mraszbsz.hu/ weboldalról) Elfogadjuk az eddigi CQYL ill. YLOM jegyzőkönyvvezető programmal készült, valamint az XLS, TXT kiterjesztésű file-ban küldött jegyzőkönyveket is. Az időpontok UT-ben értendők. Kérjük az operátor neveket ékezet nélkül írni. A korrekt verseny értékeléshez szükség lenne, hogy a csak pontot osztó állomások is küldjenek kontrol listát. Postai úton LOG-1 és LOG-2 vagy LOG-3 nyomtatványon. (Csak internettel nem rendelkezőknek.)

Határidő: a versenyt követő 15. nap (hétfő), postabélyegző, ill. e-mail dátum szerint.

Cím: Németh Márta Budapest Nagybánya u.68. 1185 vagy MRASZ Titkárság 1400 Budapest Pf. 11

Email cím: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Óvás: Az előzetes eredmény kihirdetése után 8 napon belül a verseny rendezőjéhez nyújtható be.

Megjegyzés: Kérjük az OM részvevőket, hogy ne vegyétek el az YL-ek kedvét a részvételtől azzal, hogy nagy teljesítménnyel melléjük álltok. Sok YL csak kis teljesítménnyel dolgozik.
A MRASZ rádióforgalmi versenyszabályzat betartása kötelező.
A jegyzőkönyvek tartalma (a személyes adatok kivételével) és a teljes értékelési folyamat nyilvános.

Eredményhirdetés: a verseny végeredményét a Magyar Rádióamatőr Szövetség honlapján (www.mrasz.hu) közöljük.

Díjazás: Minden versenyzőnek elektronikus oklevelet küldünk. Kategóriánkénti első három helyezett serleget kap, amely a MRASZ díjkiosztó gálán kerül átadásra. Minősítés RH-n is és URH-n is kérelmezhető.

Támogatóink: BRASZ és CQ-73 nagykereskedés, akik különdíjban részesítik a rövid és ultrarövidhullámon is indult az első 3 helyezett YL ill. OM versenyzőket. A különdíjak a BURABU-n kerülnek átadásra.
A versenyjegyzőkönyvvel együtt kérvényezhető a HA-YL AWARD, QSL lap igazolás nélkül, amelybe a régebbi YL-OM verseny QSO-k is beszámíthatók.

00