Rádió amatőr találkozó Nemcavci 2018.08.19

Írta: HA1WD. Beküldve: Hírek

Immár 26. alkalommal rendezi meg a RTV Klub Murska Sobota (Muraszombat) S59DBC/S53M szokásos évi talákozóját,001 dijkiosztó ünnepségét, amelyre meghivót küldtek a HA állomások részere is. Külön köszönet S53ZO és S52EZ Jenőnek a meghivásért, szervezésért és a szivélyes vendéglátásért.

Helyszin, mint minden évben Nemčavci (Lendvanemesd) egy kis község a magyar határtól kb 20km-re Murska Sobota (Muraszombat) előtt.

A szlovén állomások részére itt került sor a versenyeken nyert dijak ünnepélyes átadására (hasonló, mint a MRASZ Gála nálunk). Rövid köszöntő után a dijátadás előtt egy perces néma felállással emlékeztek meg azokról az amatőr társakról, akik már nem lehetnek köztünk. Mindezek után szabad program következett és mindenki megtalálta az érdeklődésének megfelelő kis csoportot, amatőrtársakat.

 

002Találkozhattunk és beszélhettünk a nagy S5 URH állomások operátoraival. Több résztvevő volt 9A OE HA HZ I országokból (ha vki kimaradt, elnézést kérek!!). Meglepetést okoztak számomra az IQ5NN csapat operátorai, akik szintén jelen voltak. Pár szót váltottunk és gratuláltam a folyamatos jó eredményeikhez (igaz, a QTH-juk sem utolsó.. lasd GOOGLE - YOUTUBE).

OE4WOG és OE8FNK tartott rövid bemutatót 24 GHz-es berendezéssel. Érdekes volt OE8FNK rövid előadása az osztrák mikrohullámú aktivitási vesenyről. 1 qso=1 pont valamint bemutattak kettő kézi adó-vevőt 23 cm-től sok GHz-ig. Gyakorlatilag a népszerűsités és az állomások számának növelése a cél olcsó, beszerezhető eszközzel.

                  

003  004

Közben készül a finom gulyás és sült a bárány. Nagyon izletes volt mindkettő.

005

Tombolán pedig az akácméztől kezdve a csévetesten át a 38GHz-es profi mikrohullámú eszközig bármit lehetett nyerni. Köszönjük a rádióklubnak a meghivást, a szivélyes vendéglátást, a jó hangulatú kellemes napot. Reméljük, hogy a jövő évben is tudunk találkozni és a beszélgetni az újabb eredményekről, fejlesztésekről, napi gondjainkról.

73 Gyuri (HA1WD)

00