Tájékoztató a kezdő fokozatú rádióamatőr vizsgáról

Írta: Magyar Rádióamatőr Szövetség. Beküldve: Hírek

mrasz fb fbAhogyan arról tavasszal tájékoztattunk benneteket a Magyar Közlöny 2018. május 29-i, 74. számában megjelent a nemzeti frekvenciafelosztásról, valamint a frekvenciasávok felhasználási szabályairól szóló 7/2015. (XI. 13.) NMHH rendelet módosításáról szóló  1/2018. (V. 29.) NMHH rendelet.

A legfőbb változás a kezdő fokozatú rádióengedélyek megszerzése tárgyában található.   Kezdővizsgát (továbbra is) 16 év alatti és 60 év felettiek tehetnek. 14 év alatti jelentkezők esetén MRASZ ajánlás szükséges. A 18. életévtől magasabb fokozatú engedély szükséges, 60 éve felett azonban ez a korlát már nincs.

A szükséges tudásanyag a mellékelt dokumentumban található.

Azok a pályázók akik a fenti feltételeknek megfelelnek és nem biztosak magukban, vagy egyszerűen nem foglalkoznak hivatásszerűen elektronikával nyugodtan próbálkozzanak a kezdő fokozattal.
A kezdő fokozatú engedély nem hordozható a CEPT országokban de elegendő a használható frekvenciasávok száma és az engedélyezett teljesítmény is ahhoz, hogy teljes értékű rádióamatőr tevékenységet végezhessenek vele.

Kezdő vizsgaanyag letöltése.

00