Eredményes volt az utánpótlás felkészítés és vizsga.

Írta: HA6PX. Beküldve: Hírek

GyerekvizsgaAz elmúlt hét végén került sor a sokszor beharangozott és halasztott kezdőknek tartott felkészülésre. Az eseményt a szövetség székházában tartottuk.
A többször ismertetett jogszabályváltozások a gyakorlatban is lehetővé tették gyerekeknek kezdő fokozatú engedélyek megszerzését.
A felkészülésen 9 gyermek és egy nyugdíjas barátunk vett részt. Rajtuk kívül páran konzultációra, morzegyakorlásra látogattak be hozzánk, mások a szombat esti szalonnasütésre.
A vizsgaanyag tágabb attól, amit két nap alatt meg lehetne tanulni, így olyanokat vártunk akik előtte már valamennyire készültek a legfontosabbakból.   Természetesen a felkészültségi szint is nagyon vegyes volt.
A munka dandárját Lali HA3GO végezte aki maga is hozott tanítványokat. Segítségére voltak HA6AA Léna, HA7PL Laci és HA6PX Csaba.
Dicséret illeti a gyerekeket akik nagyon hosszú és intenzív képzést dolgoztak végig. Szünet nélkül kapták a feladatokat, végezték a gyakorlást. Este (éjszaka, majd hajnalban) pihenésképpen morzegyakorlás folyt a pincében. Még a vizsga hajnalán is szólt a távíró.
Délután-este rádiózás volt betervezve a CQWW SSB-n de erre csak minimális energia jutott.   Ennek ellenére akik részt vettek benne örömmel mesélték kikkel sikerült QSO-zni.
Reméltük, hogy legalább hat sikeres vizsga lesz de az eredmény felülmúlta a várakozásainkat. A bizottság a legnagyobb jóindulattal végezte a vizsgáztatást és talán egy-két esetben arra a következtetésre jutott, hogy a tanulás nem áll meg a vizsga napján, hanem napról-napra többet tapasztalnak e nagyszerű hobby művelőjeként.
A hatósági vizsga fiatal barátaink elmondása alapján nehéz volt de a vizsgáztatók mindenkiből ki tudták húzni legalább az elvárt minimumot.

Természetesen ez a siker nem jött volna létre a szülők nélkül akik támogatták gyermeküket. Köszönjük Nekik is a támogatást és a munkát!

Az eredmények számokban:

- 9 gyermek és egy 60 év feletti felnőtt tett kezdő fokozatú vizsgát
- 3-an teljesítettek sikeres morzevizsgát.

Reméljük ez a kis hír meghozza többek kedvét is a felkészüléshez!

00