TÁRGYALÁS ANTENNA ÜGYBEN

Írta: MRASZ. Beküldve: Hírek

TÁRGYALÁS ANTENNA ÜGYBEN

"A MRASZ képviselői április 25.-én tárgyaltak az NMHH illetékeseivel az elektronikus hírközlési építmények elhelyezéséről és az elektronikus hírközlési építményekkel kapcsolatos hatósági eljárásokról szóló 14/2013. (IX. 25) NMHH rendeletről.

A tárgyaláson a hivatalt Vári Péter úr, főigazgató helyettes, dr. Ádám Szilveszter úr, a Hírközlésfelügyeleti főosztály főosztályvezető helyettese, Czuczy András úr, a Frekvenciaengedélyezési osztály vezetője, valamint dr. Rajnai Judit Felügyeleti koordinációs munkatárs képviselte.

A megbeszélésen ismertettük azokat a rádióamatőröket érintő szempontokat, amelyek lényegesen eltérnek a jelenlegi rendeletben megfogalmazott engedélyezési eljárásoktól. Megállapodtunk a következő alkalomra általunk elkészítendő javaslati pontokról, olyan módosításokról, amelyek a rádióamatőrök számára a lehetőségek határain belül az antennaépítés engedélyezésével kapcsolatos egyszerűbb eljárást fogják lehetővé tenni.

A megbeszélések mindvégig konstruktív légkörben zajlottak, felvetéseinkre, ötleteinkre a vendéglátók nyitottak voltak. A közeljövőben fog sor kerülni az újabb találkozóra, amelyen már konkrétabban tudunk megnyilvánulni."

00