HA6ZV Silent Key

Írta: Vak Bottyán Rádióklub. Beküldve: Silent Key

 

ha6zv sk

1956 – 2019

Kiss Tibor – HA6ZV. 1956. július 11-én született. A Vak Bottyán Szakközépiskola tanulójaként kezdte a rádiózást. Rádióklubunk megalakulása óta oszlopos tagja volt a csapatnak. Rengeteg összeköttetést létesített, még az óra közti szünetekben, de talán az órák helyett is lelkesen rádiózott. Budapesten gépészmérnökként végzett. Aktívan vett rész a klub munkájában, nem is beszélve a versenyek szervezéséről és azokon való részvételről. 1994-ben rádióforgalmi világbajnokságon jeleskedett az 1. helyezést elérő csapat tagjaként. Csapattagként lehetett rá számítani HG6ITU, HG0HQ és HG500A aktivitásokon.

HA-QRP lelkes versenyzője volt. Számos rádiós expedícióban vett részt. Erősítette a magyar rádióamatőrök hírnevét Cipruson, Kanári-szigeteken (Tenerife), Liechtensteinben, Görögországban, Horvátorszban (Pasman) és Monacóban. Számos ritka és távoli összeköttetést begyűjtve a HA-DX Klub tagja volt.

Tibinek a rádiózás mellett több hobbija is volt: régiség, ásvány, régi képeslap gyűjtés, melyeket szenvedélyesen és nagy hozzáértéssel művelt.

2019. január 14-én örökre letette billentyűjét, élt 62 évet.

Emlékét mindig megőrizzük.

Vak Bottyán Rádióklub

2019. január 18.

00