HA5ITU Imre Sk.

Írta: HA5BA. Beküldve: Silent Key

Ismét egy rendkívüli egyéniséggel lett kevesebb a rádióamatőr közösség.- HA5ITU Imre hagyott itt bennünket.

Imre OM 1953-ban született és egészen különleges életutat járt be. Legalább fél-tucatszor meséltettük el vele élete legkalandosabb epizódjait. A Magyar Néphadsereg tartalékos tisztjeként került ki Vietnamba, ahol járőrszolgálat közben tüzet nyitottak rájuk.
Átlőtt lábbal, az UAZ-t száz kilométert vezetve a dzsungelen át szállította vissza a bázisra két súlyosan sebesült járőrtársát. Aztán a hónapokig tartó gyógykezelés és lábadozás következett, amely után páratlan lehetőségek nyíltak meg előtte. Megmentett bajtársának édesapja által támogatva tanulmányokat folytathatott nyugati felsőfokú intézményekben, majd az akkori korszak nyugati high-tech-jét képviselő cégnél tevékenykedhetett.
Rádiózhatott az ITU központjából és közben irigylésre méltó szakmai pályafutást tudhatott magáénak. Imre több nyelven beszélt, és a kivételes tudással, melyet fejében felhalmozott, számos alkalommal elkápráztatta a fiatalokat és idősebbeket egyaránt.Imre szellemi ember volt. Nem gyűjtött vagyont, korunk fogyasztói világa semmilyen hatással nem volt rá, mondhatjuk, hogy fittyet hányt minderre - de sajnos még a saját egészségére is. A kicsi, barna és borzasztóan kellemetlen szagú szivarjai nélkül szinte már elképzelni sem tudtuk jelenlétét.
Pedig a szervezete által adott figyelmeztető jelek egyértelműek voltak a korábbi években. Számtalan alkalommal próbáltuk meggyőzni az egészségesebb életmódról, ám ilyenkor csak mosolygott, tréfálkozott, és ismét rágyújtott egy általa csak „koporsószegnek” nevezett bűzrudacskára.

Imre alapító tagja volt a HA5KRC Rádióamatőr Egyesületnek, és tagja a Puskás Tivadar Rádióamatőr Klubnak.Emlékét kegyelettel megőrízzük.

00