Németh István HA3IF Sk.

Írta: Magyar Rádióamatőr Szövetség. Beküldve: Silent Key

Nekrológ

Németh István HA3IF 1950. február 12.-én Kaposváron született, Rizner Ilona és Németh István egyetlen gyermekeként.

Gyermekéveit Kaposváron töltötte, a Berzsenyi Dániel iskolába járt majd a Munkácsi Mihály Gimnáziumban érettségizett. Gimnáziumi évei alatt sokat sportolt, többek között vívó szakkörbe járt és asztaliteniszezett.

Érettségi után Pécsett tanult műszerésznek, majd a Kaposvári Postán dolgozott telefonműszerészként, aztán katonai szolgálatát Budapesten töltötte. 

Leszerelése után a FMV-nél helyezkedett el, majd hivatásos katona lett, innen is vonult nyugdíjba. Nyugdíjba vonulása után takarító vállalkozó volt egészen a 2000-es évek elejéig, aztán vállalkozását visszaadta és a hobbijának szentelte életét.

Amatőr rádiós volt, minden szabad idejét a rádiója mellett töltötte és rádiós barátaival beszélgetett. Hobbija volt még a kertészkedés. megbízható ember, mindig mindenben lehetett rá számítani.

Nagyon aktiv életet élt, a Bárdudvarnoki Nyugdíjas Klub tagja és a Bárdok útja Alapítványnak az alelnöke volt. A sportot nem hanyagolta el, Ő szervezte minden évben Bárdudvarnokon az asztalitenisz bajnokságot. Nagyon szeretett táncolni, nem volt olyan bál a községben, hogy párjával ne lettek volna ott, hiszen fiatal éveiben versenytáncos volt.

Istvánt súlyos betegség támadta meg, amely már évek óta lappangott, de semmi jelet nem mutatott.

2018 szeptemberében ment orvoshoz, mert fáradtnak és gyengének érezte magát, akkor derült ki a szörnyű kór. Állapota rohamosan romlott és hiába küzdött, sajnos testét legyőzte a halálos kór, 2019. február 6-án a mosdósi kórházban elhunyt.

Német Istvánt 2019. február 18-án 13.30-kor helyezik örök nyugalomba a kaposvári keleti temetőben.

Nyugodjék békében, emlékét megőrizzük!

00