Meghívó a XXVI. CRT. Debreceni találkozóra.

Írta: Magyar Rádióamatőr Szövetség.

A Rádiós és Szabadidő Klub és Az Alapítvány a Rádióamatőrökért 2018. szeptember 21,22, 23. (péntek, szombat, vasárnap) szervezi meg a XXVI. Cívis Rádiós Találkozót.
Szeretnénk fokozatosan nyitni a gyerekek, fiatalok felé. Szeretnénk, ha első lépésként a már rendszeres látogatóink hoznák magukkal a gyerekeiket, unokáikat, aktivizálnák a gyerekes barátokat, rokonokat, ismerősöket. Jelentős anyagi áldozatot is vállalunk ennek érdekében, de szükségünk van a régi veterán rádióamatőrök segítségére is. Tegyetek meg minden lehetőt! Hozzátok gyerekeiteket, unokáitokat, segítsetek, hogy jól érezzék magukat. Hátha ….. hátha ők lesznek a jövő rádióamatőrei.

A rendezvény helyszíne az elmúlt évekhez hasonlóan a Dorcas Center & Camping.
Debrecen, Erdőspuszta utca, 4002 Tel.: (70) 379 6762

 

A rendezvényközpont Debrecentől 6 km-re fekszik a Vekeri tó közvetlen szomszédságában. Az 5,5 hektáros, parkosított terület egy tölgyerdő közepén, 20 méteres fákkal ölelve találjuk. Debrecenből kiérve, a 47-es úton fordulj balra Hosszúpályi felé, a 6-os kilométerkőnél jobbra a Dorcas kemping recepciójához.

Távolsági busz igénybevétele esetén leszállás a Kati-híd megállónál.
http:// www.dorcas.hu
Irányítás, ügyelet az adott napokon R0 átjátszó.


Szállás: Bővítés nem történt. A korábbi éveknek megfelelőek a lehetőségek. Az árak kicsit emelkedtek, de debreceni viszonylatban nincs jobb megoldásunk. Gondolva az esetleges hűvösebb időre, főleg a lényegesebb olcsóbb faházat igénybevevőknek kisebb hősugárzót célszerű hozni.
Szállásfoglalás, szálláshelyek koordinálása: Kovács István HA0KA.


Belépés: személyenként 500 Ft./3 nap. Gépkocsi 500Ft./3 nap. Természetesen, ha rövidebb időre érkezik valaki az ár, akkor is 500 Ft/alkalom. A belépődíjról nyugtát állítunk ki. Ha valakinek számla igénye van, azt a belépésnél jelezze, a pontos cím adatok megadása után a nyugta ellenében postán tudunk számlát küldeni. 14 év alattiaknak belépő díjat nem kell fizetni. A szállást igénybe vevők szintén nem fizetnek belépő díjat. Ha valaki pld. pénteken megfizeti a belépő jegyet, azzal szombaton és vasárnap is beléphet. Karszalag viselése kötelező, a kemping biztonsági szolgálata folyamatosan ellenőrzi. Belépés 1 db KID bónusz ellenében ingyenes.


u.i.: A vöröskereszt vérellátó szolgálat és a Dorcas kemping vezetősége tájékoztatott, hogy 2018. szept. 21. péntek du. ra véradást szerveztek. Megkérdezték, hogy ez zavar-e bennünket? Természetesen a válaszunk az volt, hogy nem zavarnak. Támogatjuk, kérjük, hogy akinek állapota megengedi segítsen. Klubunk jelképes köszönetként, minden véradónknak egy KID bónuszt ad.

A szombati bolhapiacon árusító résztvevők külön díjat nem fizetnek. Viszont elvárjuk, hogy lehetőségeikhez mérten a Szombaton 14 órakor történő tombola sorsoláshoz tárgyi adománnyal járuljanak hozzá. Az adományozó nevét a sorsolás során nyilvánosságra hozzuk.

Programok:

Péntek: délelőtt a szálláshelyek elfoglalása, ismerkedés a környezettel.

10 – 18 óra. HG 0 KID állomás folyamatos működése. Felügyelet melletti rádióforgalmazás, 14 éven aluliak számára. KID bónusz szerzési lehetőség. Az állomáson lebonyolított 10 QSO esetén 1 db KID bónusz kapható, amely a Rádiós és Szabadidő Klub rendezvényein korlátlanul beváltható.
A KID bónuszt a HA 0 KID állomással összeköttetést készítő rádióamatőrök is megszerezhetik 20 QSO a HA 0 KID állomással 1 db KID bónuszt ér, ami átruházható és a következő évek során is felhasználható rendezvényeinken.

13 és 15 órakor „Szedd le a támadót”. Gyerekprogram. Lézerfegyverekkel két csoport küzd egymás ellen. A részvétel 500 Ft./ fő 14 éven aluliak számára, KID bónusz ellenében ingyenes.

14 óra Kincskeresés! A tábor területén kincses ládákban Kincs és KID bónusz van elrejtve. Még egy rádiót is kölcsönzünk, amivel könnyen becserkészhetitek. Rádiós tájfutás alapjai. Rókavadászat, előadás és bemutató. KID bónusz szerzési lehetőség. 14 - 18 óra között Ugráló vár. 14 éven aluliak számára ingyenes.

14 – 18 óra Lovaglási lehetőség. Lovas szekeres kirándulás a Vekeri tóhoz. A részvétel 500Ft./fő. KID bónusz ellenében ingyenes.

16 – 18 óra között Legó Robot bemutató, építés. A részvétel 500 Ft./ fő KID bónusz ellenében ingyenes.

17 – 19 órakor Célba lövés Air Soft fegyverekkel. Csak a lőszerért kell fizetni. 10 Ft/ db. 14 év alattiak egy alkalommal díjmentesen kapnak 10 db lőszert. KID bónusz ellenében ingyenesen 50 db lőszer.

18 -19 órakor Hagyományos íjászat ősi visszacsapó íjakkal. Bemutató, oktatás, célba lövés. részvételi díj 500 Ft. 14 éven aluliak számára ingyenes.

19 órakor az „Akácsos Út Nótaklub” Hajdúdorogról lesznek az előadóink. Hazafias dalokat, katonadalokat, magyar nótákat adnak elő citera kísérettel.

19.30 órakor HAM spiritusz eredményhirdetése. Tenderbontás. (A jelentkezők által a zsűrihez előzetesen eljuttatott QSO vizek hígabb (bor 2 üveg ) és töményebb (pálinka 2x2 dl) zsűri által díjazott tételeinek eredményhirdetése, közös elfogyasztása.

Vacsora babgulyás. Vacsorajegyek az Alapítvány a Rádióamatőrökért számára történő min. 500 Ft támogatás felajánlása után igényelhetők. Számlaszám: 10103434-12562228-00000000 KID bónusz beváltási lehetőség. A vacsorához a talpalávalót zenekar biztosítja (kifáradásig)

Szombat:

06 – 11óra Beléptetés. Ebédjegy igénylési lehetőség korlátozott számban. Ebéd 3 fogásos. Felszolgálás a Kemping területén az ebédlőben a nagy sátor előtti épületben. Tombola jegy vásárlási lehetőség. 200 Ft/db.

06 – 15 óra Bolhapiac. Rádiós alkatrészek, készülékek adás-vétele, cserebere.

09 – 15 HA 0 KID állomás forgalmazási lehetőség.

10 – 15 órakor Célba lövés Air Soft fegyverekkel. Csak a lőszerért kell fizetni.10 Ft/ db. 14 év alattiak díjmentesen kapnak 10 db lőszert. KID bónusz ellenében ingyenes.

09.30 Megnyitó. Dr. Szekeres Antal DMJV főjegyzője.

10.00 óra. Dr. Radócz László előadása: Rádiózásaim Földünk egzotikus helyeiről.

11.00 óra. Dr. Csige Sándor Zoltán előadása: Rádióamatőr és vezető konzul voltam Csíkszeredában. Az előadások a nagysátor előtti épületben lévő előadóteremben lesznek megtartva.

11.30 Kincskeresés! 14 év alattiak részére. A tábor területén kincses ládákban Kincs és KID bónusz van elrejtve. Még egy rádiót is kölcsönzünk, amivel könnyen becserkészhetitek. Rókavadászat, előadás és bemutató. KID bónusz szerzési lehetőség.

11.30 NMARK közgyűlés.

12 - óra Ebédelési lehetőség.

14 Tombola sorsolás. Fődíj: UV-5R WP 2 sávos adó –vevő 15 e Ft. értékben. Sok egyéb jól használható dolgok a nyeremények között. Tombolajegy folyamatosan vásárolható 200Ft/ db áron. A bevételt teljes egészében a rendezvény színvonalának emelésére használjuk fel.

14.30 órakor a 4 km re lévő Erdőspusztai Tájház és Szabadidőközpontba szervezünk saját gépkocsival kirándulást. Belépőjegy fizetési kötelezettség van.

https://www.programturizmus.hu/partner-banki-tajhaz-arboretum-debrecen.html
Kovács István HA0KA.

15 órakor a Debrecen belvárosában lévő Déri múzeumba lehet ellátogatni saját gépkocsival Belépőjegy fizetési kötelezettség van. Parkolási díj nincs. https://www.derimuzeum.hu
ifj Kovács István

15 – 19 órakor Kedvezményes fürdési, strandolási lehetőség a Kerekestelepi strandfürdőben.
Gyerekmedence, gyógyvizes medence.
20 óra NMARK szervezésében Zenés, táncos vacsora.

Vasárnap :

10 – Debrecen Állatkert és vidámpark kedvezményes látogatási lehetőség.
11 – Kedvezményes strandolási, gyógyulási lehetőség a Kerekestelepi fürdőben.
18 Zárás.

00