Tisztelt rádióamatőr hallgató!

Ha arra a linkre kattintasz, ahol a HAJDÚ-QTC megnevezés látszik a rádióamatőrizmus történetének egy kis darabját találod. Ez a 30-éves hangzó történelem lehetőséget biztosít arra, hogy megismerd a rendszerváltozás éveinek a rádióamatőrizmussal kapcsolatos eseményeit, vajúdásait, terveit és természetesen buktatóit is. A körkép nem lehet teljes, de nem is volt az a törekvés, hogy teljes legyen. A mártélyi gondolattól, 1988-tól a 2016-évekig terjedően ez a kor- és kórdokumentum mégiscsak egyfajta tükröt tart eléd, elénk, akik részesei voltunk, s részesei lehettünk ennek a kornak. Azok is, akik passzívan és azok is, akik aktívan vették ki részüket az események formálásában. A HAJDÚ-QTC készítői nem tettek mást, csak meghangosították azokat az eseményeket, jól, rosszul, amelyeknek maguk is részesei voltak, talán csak annyiban voltak kegyeltjei a sorsnak, hogy nekik nyilatkoztak azok, akiknek lehetőségük volt formálni a mát és a holnapot.

Most, amikor a figyelmedbe ajánlom eme hangzó anyagot, én döbbenek meg azon, mi mindennel foglalkozott a HAJDÚ-QTC, s mi mindent kellett nekem is tanulni ahhoz, hogy feltudjam, s felmerjem tenni azokat a kérdéseket, amiket sikerült feltennem, s megtisztelő volt az is, hogy a rádióamatőrök érdekében a válaszok elősegítették a mozgalom fejlődését, épülését.

Amit hallgatsz, vagy hallgatni fogsz az történelem, kérlek, bánj is úgy vele, hisz ez a mi történelmünk, a mi múltunk. A múltat, pedig mindenféleképpen ismernünk kell a jelenben ahhoz, hogy a jövőnkről képesek legyünk gondolkodni, …közösen!

Rózsa Dezső - HG0EK

00