A MRASZ Rádióamatőr Készenléti Szolgálatának pontgyűjtő aktivitása.

Írta: Hegyi Loránd HA8DH. Beküldve: Hírek

 

RKSZA MRASZ-RKSZ pont gyűjtési aktivitást hirdet, amely a gyakorlatokon való részvételt kívánja ösztönözni. A pont gyűjtés időtartama egy év. A pontokat az RKSZ koordinátor automatikusan kiszámolja és az időszak végén összegezi. Az első három helyezettet a MRASZ oklevéllel jutalmazza. Jegyzőkönyvet csak akkor kell küldeni, ha a gyakorlat kiírása azt előírja. A pontok az előre meghirdetett MRASZ-RKSZ gyakorlaton szerezhetők az alábbiak szerint:

 

Az RKSZ tagoknak két állomás pozíciója lehetséges:

1. Kitelepült: az RKSZ jelentkezési lapon bejelentett lakhely1 és lakhely 2 QTH-tól eltérő helyen felállított, alternatív (akkumulátor, aggregátor stb.) áramforrásról működő rádióállomás, beleértve a kézi hordozható és a gépjárműbe szerelt (mobil) készüléket is.

2. Fix: bármely QTH, hálózati tápellátással.

Egy gyakorlaton csak egy pozícióból lehet pontokat szerezni. A pontozás minden esetben igazodik a gyakorlat kiírásához. A pontokat sávonként kell számítani. (Ugyan az az állomás, sávonként újból beszámítható.) A sávokon elért pontszámokat összegezni kell.

Saját állomás pozíció: kitelepült

ellen állomás:  HGxRKSZ   RKSZ tag   nem RKSZ tag 
   20p  10p*  5p*

Saját állomás pozíció: fix 

ellen állomás:  HGxRKSZ   RKSZ tag   nem RKSZ tag 
   10p  5p*  2p*

    

A *-al jelölt pontokat akkor lehet beszámolni, ha gyakorlat kiírása is tartalmazza és a pontokat gyűjtő RKSZ tag jegyzőkönyvet küld.

A kitelepülés tényét az RKSZ állomásnak fényképes beszámolóval, hitelt érdemlően dokumentálnia kell.
A jegyzőkönyveket a gyakorlatot követő öt napon belül, .txt, .csv, vagy .xls formátumban, e-mailben a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre kell elküldeni.

 

Hódmezővásárhely, 2015. május 20.

Hegyi Loránd HA8DH
RKSZ koordinátor

00